Hästskon – Ann-Sofie Gustafsson

Hej!

Äntligen har jag tagit itu med min mindre kunniga sida vad det gäller det tekniska, så här kommer min presentation.

Jag heter Ann-Sofie Gustafson och jag bor i Floda tillsammans med min man Leif och två döttrar som är 12 och 10 år. Den äldsta dottern som är tjugo har precis flyttat hemifrån. Vårt, jag menar mitt och tjejernas intresse för djur är stort och djuren blir fler och fler. Vi har i dagsläget två katter och tre kaniner och två små marsvin i huset. Två hästar har vi som bor i ett gulligt litet stall en liten bit ifrån där jag bor. Jag har ett sto som är 12 år. Hon heter Hildur men kallas ibland för racerhulda. Ett piggt sto som är snabb och mycket envis, men hon är väldigt rolig att rida och hon är en stor utmaning för mig. Min andra häst är också ett sto. Hon är en gammal märr. Hon är 26 år och är mycket trevlig. Det är en perfekt häst för mina tjejer. Hon är lugn och trygg och lätt att ha att göra. En bra häst för tjejerna att få lära sig hur det är att hantera och sköta en häst.

Mitt intresse för islandshästen började med en möhippa där vi skulle på en turridning hos Barbro och Otto. Efter den turen var jag helt frälst i dessa underbara djur. Jag tog mod till mig och började rida på Tölt i väst(trots min rädsla för militanta ridlärare som jag fick när jag var liten). Där red jag ett antal år. Till slut kände jag att det inte räckte med att rida en gång i veckan. Jag ville rida mer, så jag blev medrytttare på en häst som hette Thor. En lärorik och rolig tid, men varför nöja sig med det tänkte jag och det var då jag började leta efter en egen häst. Jag hittade min drömhäst Klerkur. En brunskäck som dessvärre blev sjuk efter ett halvår. Det var en tuff tid med veterinärbesök och efter 1 ½ år blev han utdömd. Ett kort tag efter Klerkur köpte jag racer-Hulda, som jag har haft i fyra år och i höstas köpte jag Spurning.

Nu ska vi njuta av sommaren med ridläger och annat kul, så jag säger hej då och skickar över hästskon till Pernilla Norin.

Ha det gott!

Ann-Sofie


Publicerat

i

av

Etiketter: