Hästskon – Christer Johansson

christer_baldi

Hej

Nu har hästskon kommit till mig.

Jag heter Christer och bor med min fru Lena på egen gård i Hol utanför Alingsås. Vi har två vuxna barn 25 och 22år som är utflugna för flera år sedan.

Mitt hästintresse började när jag var sådär 12-13år, då red jag och en kompis en termin på ridskola i Alingsås. Efter det red vi på Nääs lite då och då, men det var inte någon längre tid. Men för 27 år sedan träffade jag Lena och hon hade en ridponny som hette Panny och en shettis som hette Linda. Hon hade hästarna hos sin mamma och pappa så där tillbringade hon en hel del tid. Där hade dom en inackordering som jag följde med ut på någon gång, det va en travare.

Vår första islandshäst Hwit från Österbodarna köpte vi 1990. Sedan har det rullat på med islandshästar, vi har haft 14st men har bara tre kvar idag. Min häst som jag har idag heter Baldi och är 14år. Jag köpte honom för ca:2 år sedan och har börjat tävla honom lite nu.

Jag och Lena åker ofta och tittar på tävlingar. Det har blivit allt SM NM VM och Landsmot. I år 2012 kommer vi att åka till Landsmot och NM.

Jag kastar nu hästskon vidare till Maria Rott.


Publicerat

i

av

Etiketter: