Hästskon – Jeanette van Hoewijk Sand

jeanette

Nu har jag fångat hästskon istället för Maria Rott.

Jeanette van Hoewijk Sand heter jag och bor i Sannum, Nol med min man Håkan och min son Johan.

Min dotter Jennifer har flyttat hemifrån.

Här bor  två katter, Berit en maine coon samt Eskil en bondkatt.  Hos oss bor också Puma som är en grand danois.

Här bor även tre islandshästar;  Hremsa från Gatugård, Hárekur från Håkansgården samt Ella från Håkansgården.  Ella har en avkomma som är 2 år, Óskadis från Sannum, hon bor hos Navåsens Islandshästar, Björketorp,  i  en härlig flock.

Islandshästen är en underbar hästras, man kan inte annat än älska dessa fantastiska fyrbenta vännerJ

 

Min första islandshäst köpte jag 1998, Röskva en liten brun femgångare som jag älskade att sköta om.  Hon fick bo på en gård i närheten av där jag bor, för då hade jag ingen möjlighet att ha häst hemma på tomten.  Röskva hade jag ett år, tills dess att jag förstod att hon och jag aldrig skulle bli något  ”par”.  Ringde Barbro Bäckström (Tölt i Väst) sent en lördags kväll för att se om hon hade någon häst som skulle passa mig.  Bingo! Hon hade en vallack som hette Grimsey .  Jag föll för  honom genast .  ”Grim” och jag har haft jättemycket kul tillsammans. Han kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Grimsey bor sedan några år hos fam Kuck i Partille. Jag vet att dem tar väl hand om honom och älskar honom lika mycket som jag.

Denna vintern har det inte blivit så mycket ridning bland annat  p g a kylan och lite andra orsaker.

Funderar just nu på vad jag ska göra med hästarna, för att hålla igång alla själv är inte lätt. Dygnet har endast  24 timmar. Någon som har några bra idéer? Någon som vill rida några dagar per vecka?

Malia mig på:  0303745084@telia.com

När jag inte sover eller håller på med hästarna, arbetar jag som ekonom på Gummigubben  och Dawa Däck i Hisings Backa.

Till sist vill jag skicka hästskon vidare till Mina Coxner!


Publicerat

i

av

Etiketter: