Hästskon – Josefine Wikenholm

Då var det dags för mig att fånga hästskon! Jag heter Josefine Wikenholm och är 16 år gammal. Jag bor i Partille, och går första året på Porthällas gymnasium. Där läser jag samhäll/musik vilket passar mig toppenbra eftersom jag inte ville läsa en helestetisk linje, men ändå något roligare än vanlig samhällslinje! Jag har sång som huvudinstrument, men spelar gärna gitarr, trummor och piano också. Jag bor hemma med mina föräldrar, två fosterbarn (som eventuellt snart blir fyra), sex chinchillor och en hund. Hur det blev så många chinchillor kan man ju fråga sig, men man kan ju inte med att bara ha en när de är så söta! Hunden är en bearded collie som heter Selma. Hon blir elva i år, men beter sig som hon vore två! Tyvärr så är hon inte alls förtjust i hästarna, vilket jag tycker är synd. Så det är sällan som hon är med i stallet. En biologisk storebror har jag också, men han har bosatt sig i Lund för att läsa psykologi. Han heter Hampus och hade nog varit hästintresserad om det inte vore för hans allergi!

Mina fyrbenta favoriter, heter Fleygur och Blossi och står uppstallade på Långareds gård i Floda. Från början var det bara jag som var hästintresserad, men jag har fått med mig min mamma Lena i detta intresse. Hon är jätteduktig och tar till stor del hand om Blossi nu! Blossi är min första häst som jag köpte för ca 2,5 år sedan. Han är vit, liten och tuff och har lärt mig oändligt mycket! Tyvärr har vi fattat det jobbiga beslutet att sälja honom, eftersom det är lite för jobbigt att hinna med två hästar, och mamma inte riktigt trivs med honom.
Fleygur är min stora kärlek här i livet. Han köptes för lite mer än ett år sedan av Jan och Tuija på Smedjegårdens islandshästar. Jag är de evigt tacksam! Fleygur är en speciell häst på många sätt, men alltid positiv och rolig att jobba med. Jag väntar tålmodigt på den dagen han bestämmer sig för att bli vuxen på, vi har inte bråttom alls. Nu planerar vi en vår full av tävlingar! Det blir riktigt roligt! Önskar alla en solig och fin vår och en lyckad tävlingssäsong för tävlingsryttarna. Kastar hästskon vidare till Sanna Norin!


Publicerat

i

av

Etiketter: