Hästskon – Sanna Norin

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Nu var det min tur att ha hästskon.

Mitt namn är Sanna Norin, jag är 21 år och bor hos min familj i Lerum.

Våren jag skulle fylla 9 år så fick jag följa med en klass kamrat som red på Tölt i Väst ridskola i Ryggebol. Jag fick prova ett par gånger efter övertalning hemma och började snart en gång i veckan.

Efter jag har ridigt i ca ett år så började min mamma också. Jag fick prova en väldigt pigg häst en dag och tipsade min mamma att testa honom nästa Torsdag. På torsdag kvällen kommer mamma hem och frågar min pappa ”Får jag köpa häst?” Han ryckte på axlarna o sa ja visst. Mamma gick över till grannen som jobbade på bank och frågade om hon fick ta lån, och det fick hon. Nästa veckan kommer hon till Barbro och säger: ”Jag vill köpa Logi, vad kostar han?”.

Så på den vägen gick det. Vi kunde inget alls. Men vi fick lära oss med tiden. Logi är världens bästa häst och har lärt oss så mycket.

Två år senare, Januari 2002 fick jag min egna häst 5åringen Fjölnir från Stenholmen. Han är mitt allt!

Som 16 år flyttade jag och Fjölnir till Linköping och gick på Vreta Gymnasiet för att läsa mer om hästar och storhästar. Detta var 3 av de bästa åren i mitt liv. Jag hade möjlighet att jobba på helger i ladugården på skolan och trivdes jätte bra. Jag fick även möjligheten att göra en 6 veckors praktik på Island.

Efter gymnasiet praktiserade jag på Stuteri Stenholmen i 7 månader, utbildade mig till Ridledare inom SIF och köpte vår tredje häst: 3åriga Farsaell från Stenholmen.

Idag är jag hemma sen ett år tillbaka med våra 3 fina killar uppe på Wänedal igen. Jag tränar Fjölnir inför SM i sommar, rider in Farsaell och mamma jobbar med Logi.

På Dagarna jobbar jag inom barnomsorgen som stödperson i Göteborg och på kvällar och helger vikare jag i äldre vården i Floda.

I år hoppas jag på ett roligt år med Gauti. Jag skickar hästskon vidare till minsyrelse kollega Eva Urhbom.

// Sanna Norin


Publicerat

i

av

Etiketter: