Hästskon – Therese Twedmark

Hej! amanda_stjarni

Jag heter Therese Twedmark och år femton år. Jag går sista året på Alléskolan och till hösten har jag sökt in till naturbruksgymnasiet Nuntorp, det blir hästinriktningen, såklart. Jag bor med min familj i Floda, Marie, Per, min syster Amanda och vår matglada hund Nelly som är en engelsk springer spaniel. Vi har också en söt islandshäst valack, Stjarni på tjugotvå år.

Hästar har nästan alltid funnits i mitt liv. När jag var fem år började jag rida på shetlandsponnys. Två år senare gick jag över till de underbara islandshästarna. När jag var elva år, gick drömmen i uppfyllelse, att få bli hästägare.

Det var mamma som köpte Stjarni från ridskolan, som vi red på. Min syster och jag visste ingenting. Mamma kom hem på eftermiddagen och sa till Amanda och mig att vi skulle gå ut i förrådet och se om vi såg något där som inte har varit där förut, och på pappas cykelstyre så hängde ett träns. Det gick upp för oss att vi hade blivit hästägare. Mamma berättade att det var en häst ifrån ridskolan, så vi sa några hästnamn och Stjarni var det rätta. Det var den bästa överraskningen i mitt liv. Vi blev så glada över att ha blivit hästägare åt Stjarni!

Nu står Stjarni inackorderad i ett litet stall uppe i Hemsjö med sina fem kompisar. Han är en klok häst med en stor personlighet, och han är en stor expert på att tigga godis. Han lägger huvudet på sned och gör ”vacker hov”. Då är det svårt att låta bli att ge honom en liten morotsbit.

Stjarni är en rolig häst att rida på och han bjuder gärna på en snabb galopp i skogen lika så som han gillar en lugn skritt tur på härliga grusvägar där han kan titta på omgivningen. Vi tränar honom regelbundet för instruktören Mia Ljungkvist.

Amanda och jag brukar tävla honom på olika skojtävlingar. Han har både fått vara stjärngosse och tomte.


Publicerat

i

av

Etiketter: