Hästskon – Tove Artonius

Hejsan !
Jag heter Tove Artonius,är 16 år gammal och har precis gått ur nian på alléskolan i floda. Till hösten ska jag läsa handelslinjen på Lerums gymnasium vilket jag tror kommer passa mig mycket bra då den linjen innehåller mycket praktik. Massa plugg är inte min starka sida precis.
Bor gör jag i två hus i varsin ände av floda, i ett hus bor jag med pappa och i det andra med min mamma.

dsc_0724 2

Glói som min fux färgade stjärna heter har vi nyligen köpt efter att ha haft honom på foder i ca ett år.
Just nu står vi inhyrda i ett fint litet stall på Högsboholmsvägen vid namn Staffanstorp där vi båda trivs mycket bra. Glói är en mycket speciell häst som jag älskar av hela mitt hjärta. Första gången jag satt på honom gick inget som det skulle och tölt hade han nästan ingen alls, men ändå känndes det riktigt bra och jag blev glad av att sitta på hans rygg.

Jag fick testa en annan häst efter honom som var med utbildad och hade bättre gångarter men jag fick inte den dära glada känslan som jag fick på honom. Mamma och stallkamraterna tyckte först att han var för ung och för lite utbildad men trots det var de till slut ändå honom jag fick hem !
I början fungerade nästan ingenting, men nu när vi lärt känna varandra mer har det mesta av ”pusselbitarna” fallit på plats och vi båda lär oss nya saker varje dag, men självklart har vi mycket mer kvar att lära. Glojsans 4 gångarter är idag helt okej med ett pluss för tölten som jag med tiden tror kommer att bli mycket bra.

Nu planerar vi att ge oss ut på några småtävlingar i sommar/höst tillsammans bl.a de kommande kvällstävlingarna och kanske att vi vågar ta oss ut till säve lite grann i höst beroende på hur all träning går, han är ju faktiskt bara 6 år gammal min prins, så vi har inte alls någon brådska.

Tack för att hästskon slungades till mig !
Jag vill shvischa den vidare till min före detta stallkompis Julia Berglund Udéhn


Publicerat

i

av

Etiketter: