Om Gauti

Vi är en förening för människor som tycker om Islandshästar. Hästen som av många kallas Gudarnas häst och som med sina 5 gångarter och 1000 åriga anor som ridhäst lockar allt fler. Det är en stark, självständig, och i ordets verkliga betydelse terränggående häst med ett för hästar stort lugn men den kan också i tävlingssammanhang visa mycket vilja och framåtanda.

Föreningen har en egen bana där vi anordnar tävlingar och andra aktiviteter så som kurser, utbildningar och familjeaktiviteter. Som medlem i föreningen har Du möjlighet att vara med och tävla eller vara med på någon av föreningens alla uteritter sommar som vinter. Vi har en stor välbesökt Vårtävling som uppfyller Sifs villkor men även omtyckta kvällstävlingar där alla kan prova på och tävla under lättsamma former.
Idag är vi ca 130 medlemmar var av många utgörs av hela familjen. Antalet hästar är fler än antalen medlemmar. Av föreningens medlemmar äger ca 50 % en eller flera hästar så det är inget krav att vara hästägare och det går ofta bra att hyra häst hos någon av de större stallen som driver turridning.

Som medlem i föreningen kommer Du i kontakt med en rad duktiga hästmänniskor med vitt skilda intresseområden när det gäller Islandshästar.

Som medlem i Gauti är också med i Svenska Islandshästförbundet och får via dem tidningen Islandshästen.

Gauti är en del av Vestur som är en paraplyorganisation som inkluderar alla lokala islandshästföreningar i västra Sverige, sammanlagt femton (15) stycken. Många aktiviteter ordnas i Västsverige och de flesta finner du under hemsidan www.vestur.se.

Föreningsstadgarna kan du se här.

sponsorer